Movax Bio

Microalgen orale vaccins

Movax Bio
Het ontwikkelen van de volgende generatie orale vaccins met behulp van microalgen

De dreiging van uitbraken van besmettelijke ziekten vormt een grote uitdaging voor de wereldwijde volksgezondheid en de economie. Om dit probleem effectief te bestrijden, is de ontwikkeling van vaccins die snel worden geproduceerd, goedkoop zijn en in grote hoeveelheden beschikbaar zijn voor gemakkelijke distributie en toediening van cruciaal belang. Orale vaccins, bekend om hun gebruiksgemak en doeltreffendheid bij mucosale immunisatie, zijn vaak de geprefereerde methode. Echter, om orale vaccins effectief te laten zijn, moeten ze intact blijven terwijl ze door het maagdarmkanaal gaan. Deze hindernis kan worden overwonnen door het actieve farmaceutische ingrediënt (API) bio-in te kapselen in microbiële cellen.
Wageningen University and Research (WUR) heeft met succes een vaccinproductieplatform ontwikkeld dat aan deze eisen voldoet, waarbij gebruik wordt gemaakt van microalgen als een optimaal toedieningssysteem voor orale vaccins. Eerdere benaderingen van genetische manipulatie zijn er niet in geslaagd om microalgen te genereren die voldoende API kunnen produceren om een ​​immuunrespons op gang te brengen. De innovatieve technologie van WUR overwint dit obstakel door microalgen te produceren die tot 10% API per totaal eiwit kunnen ophopen, een opmerkelijke verbetering ten opzichte van eerdere methoden.
Movax Bio zal deze baanbrekende technologie gebruiken om de volgende generatie orale vaccins te ontwikkelen met behulp van microalgen. Dit onderzoek betekent een belangrijke doorbraak in de productie van vaccins, met name voor ontwikkelingslanden, omdat het de weg vrijmaakt voor kosteneffectieve, gemakkelijk te distribueren en toe te dienen orale vaccins.

Contact

Smart Industry

Nico Nijenhuis

n.nijenhuis@novelt.com

Circular Technology

Maurits Burgering

maurits.burgering@wur.nl

MedTech

Esther Rodijk

e.rodijk@novelt.com

Privacy & Terms

Privacy Statement
Cookie Policy
General terms and conditions

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor onze TTT nieuwsbrief.