26-11-2023

Eerste TTT Team Up Day: de community samenbrengen

Eerste TTT Team Up Day: de community samenbrengen

Op donderdag 23 november verzamelde de TTT-gemeenschap zich in DeFabrique in Utrecht voor de allereerste TTT Team Up Day. De 160 deelnemers genoten van een gevarieerd programma en maakten van de gelegenheid gebruik om te netwerken en met elkaar samen te werken. Een kort overzicht van de dag.

Om het ijs te breken werden de deelnemers ondergedompeld in de Omdenken-show. In de levendige show werden de aanwezigen uitgedaagd om op een andere manier met problemen om te gaan. In plaats van naar een oplossing te zoeken, bleek de truc te zijn om het probleem te accepteren zoals het is, het te omarmen en er het beste van te maken. Tijdens de show werd de aanwezigen gevraagd een aantal uitdagingen om te denken, en de meest creatieve oplossingen ontvingen een kleine prijs. Een waardevolle les voor startende ondernemers en daarmee een goed begin van de dag.

Stairway to success

Daarna was het tijd voor de eerste netwerkmogelijkheid van de dag, gevolgd door de Prison Island escape challenge en de sessie over het starten van een science-based startup. Tijdens die sessie werden de grootste ‘fuck ups’ besproken en werden er tips gegeven om hun startup-ideeën te valideren. Na de sessie vonden de elevate-sessies plaats over verschillende onderwerpen, zoals teambuilding, het bouwen van een sterk pitchdeck en inzichten van investeerders.

De dag was tot de nok gevuld met interessante sessies en boeiende activiteiten. Eén daarvan was de stairway to success, waarin TTT-deelnemers hun verhalen delen over hun startup-reis. Aisling Foley van ExCulture deelde het volgende: “Het runnen van een spin-off is een achtbaanrit met al zijn ups en downs. Maar de dip komt vaak in het begin. Zorg er dus voor dat je echt gepassioneerd bent over je project, zodat je deze uitdagingen aan kunt.” Anouk Hubrechsen van Antennex vult aan: “Blijf zelfreflecteren en durf fouten te maken. En leer dan van je fouten en ga door.”

Verbindende mensen

De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste TTT Team Up Day. Met 160 deelnemers was het gemakkelijk om verbinding te maken en samen te werken. Nico Nijenhuis, programmadirecteur Smart Industry: “Voor mij was het een geweldige dag. Het is zo bijzonder om te zien hoe iedereen in de gemeenschap voor het eerst samenkomt en het naar zijn zin heeft. Op een gegeven moment was ik aan het praten op het podium, maar veel mensen praatten nog steeds over mij heen. In plaats van geïrriteerd te raken, paste ik de kunst van het Omdenken toe. Want dat mensen aan het praten waren, betekende dat ze verbinding maakten – en dat was precies wat het doel van de dag. Dus ik zeg: missie geslaagd!”

Bekijk hier de foto’s van de dag

Contact

Smart Industry

Nico Nijenhuis

n.nijenhuis@novelt.com

Circular Technology

Maurits Burgering

maurits.burgering@wur.nl

MedTech

Esther Rodijk

e.rodijk@novelt.com

Privacy & Terms

Privacy Statement
Cookie Policy
General terms and conditions

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor onze TTT nieuwsbrief.