12-07-2023

SolvGe: TTT én Take-off

SolvGe: TTT én Take-off

Een interessant voorbeeld van de kruisbestuiving tussen NWO en de TTT-programma’s is SolvGe (Solving Green Energy). Deze startup uit Delft bedacht de oplossing voor het opslaan van waterstofperoxide (H2O2), iets wat erg in trek is als schone energiebron. Waterstofperoxide helpt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. H2O2 opslaan is echter omslachtig, riskant en erg duur. SolvGe ontwikkelde ’s werelds eerste mobiele waterstofperoxideprinter.

SolvGE installeert momenteel deze gepatenteerde technologie in machines die worden verhuurd of verkocht aan klanten. SolvGE bedient momenteel vooral de ruimtevaartindustrie, waar een duidelijke transitie naar groene aandrijving plaatsvindt. Het bedrijf breidt ook uit naar andere markten, zoals de chemische industrie, de halfgeleiderindustrie en de industrie voor pulp en papier.

Dolblij

SolvGe ontving zowel een proof of concept-ticket van de TTT Circulaire Technologie als een Take-off-beurs (onderdeel 1 en 2) van NWO. Jaime Quesada Manas, CTO en medeoprichter van SolvGe, is ervan overtuigd dat beide impulsen cruciaal zijn geweest voor de groei van zijn onderneming. “We zijn erin geslaagd SolvGe te laten groeien tot een bevlogen team van elf experts. Dat is mede gelukt dankzij deze subsidies en investeringen. We waren dolblij toen we hoorden dat we de Take-off-2-subsidie hadden gewonnen; niet alleen vanwege de financiële steun, maar zeker ook omdat het liet zien dat NWO het goede werk dat we tot dan toe deden, erkende.”

Synergie

Quesada Manas noemt de TTT voucher een belangrijke stap richting de Take-off beurs. “Hoewel Take-off een grotere financiële impuls is dan de TTT voucher, ben ik ervan overtuigd dat het binnenhalen van dit soort subsidies essentieel is om jezelf op de kaart te zetten. Mede dankzij die TTT voucher konden we de commissie van NWO laten zien dat verschillende belanghebbenden al geloofden in ons potentieel. Nadat we de Take-off-2-subsidie hadden gewonnen, vroegen we de TTT-business voucher aan. Daarmee financierden we een minder technisch, maar even essentieel onderdeel: ons businessmodel en onze marketing. Kortom: ook die TTT voucher is enorm belangrijk gebleken voor onze groei; niet alleen vanwege de financiën, maar zeker ook vanwege de erkenning voor onze voortgang. De synergie tussen de beurzen van NWO en TTT zijn een belangrijke reden dat we bij SolvGe nu twee commerciële modellen hebben en dat we blijven groeien. Ik hoop dat andere ondernemers ook gebruik kunnen maken van beide instrumenten.”

Contact

Smart Industry

Nico Nijenhuis

n.nijenhuis@novelt.com

Circular Technology

Maurits Burgering

maurits.burgering@wur.nl

MedTech

Esther Rodijk

e.rodijk@novelt.com

Privacy & Terms

Privacy Statement
Cookie Policy
General terms and conditions

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor onze TTT nieuwsbrief.